ca.40stk
1 liter melk
300 g smør
250 g melis
100 g fersk gjær
1 ts kardemomme
ca.1,5 kg mel (spe til du får en fin deig som ikke er altfor klissete)
Kok opp melk, smør og melis under omrøring og avkjøl til fingertemperatur (jeg pleier å helle blandingen over i en bolle og sette den oppi vasken med kaldt vann)
Rør ut gjæren i noe av vesken før du heller oppi resten
Bland i kardemomme og mel og elt til en smidig deig
Deigen skal ikke forheves, så du kan trille ut bollene med en gang. Sett de deretter til heving i 1 time.
Pensle med egg og stek midt i ovnen på 225grader i ca.10 min
Idag er det fastelavn og vi gikk for boller med vaniljekrem og melis! ♥
Hei June!
SvarSlettBloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.
Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.
Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.
For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen
Ha en fin dag!
Vennlig hilsen,
Elin
Alleoppskrifter.no