Når jeg baker boller har jeg ofte pleid å jukse med ferdigpose som man bare skal blande med vann og gjær, men ikke etter at jeg kom over denne oppskriften her. Den er med melis istedenfor sukker og bollene blir utrolig gode. Jeg pleier å variere med å lage vanlige boller, boller med vaniljekrem på toppen eller kanelsnurrer. Hvis du ikke allerede har en oppskrift du er fornøyd med, MÅ du bare prøve denne!
ca.40stk
1 liter melk
300 g smør
250 g melis
100 g fersk gjær
1 ts kardemomme
ca.1,5 kg mel (spe til du får en fin deig som ikke er altfor klissete)
Kok opp melk, smør og melis under omrøring og avkjøl til fingertemperatur (jeg pleier å helle blandingen over i en bolle og sette den oppi vasken med kaldt vann)
Rør ut gjæren i noe av vesken før du heller oppi resten
Bland i kardemomme og mel og elt til en smidig deig
Deigen skal ikke forheves, så du kan trille ut bollene med en gang. Sett de deretter til heving i 1 time.
Pensle med egg og stek midt i ovnen på 225grader i ca.10 min
Idag er det fastelavn og vi gikk for boller med vaniljekrem og melis! ♥