26. aug. 2012

LAVKALORI BROWNIES!


Første gang jeg fant denne oppskriften har jeg "lest" lav-karbo og ikke lavkalori og jeg har skrevet den ned i min egen kokebok som lavkarbo brownies! Men idag når jeg fant den frem på nettet igjen så jeg plutselig at det faktisk stod lavkalori. 
Jeg går på ingen måte på noe lavkarbokur, så det har jo ingenting å si, men grunnen til at jeg ofte lager den og at jeg vil dele med dere, er at den er utrolig god! Smaken er fantastisk og ikke for søt, noe jeg syns mange brownies kan være. Likevel er den mer enn søt nok til at den går ned på høykant hos ungene!

Her kommer oppskriften, som jeg har funnet hos Marias salt og søtt!

Du trenger:
85 g mørk sjokolade, 70% kakao
85 g hvetemel
25 g kakaopulver
1/4 ts natron
100 g sukker
50 g brunt sukker
1 ts kaffepulver (frysetørret)
1 ts vaniljesukker (el. vaniljeekstrakt)
2 ss yoghurt naturell
1 egg
100 g majones


Sett ovnen på 200 C.
Smelt sjokoladen en bolle, enten i micro'n eller over bannbad. Avkjøl litt mens du fortsetter.
Gjør klar en form på ca 20x20 cm (eller bruk en rund springform); smør den godt eller legg i bakepapir.
Rør begge typene sukker inn i den smeltede sjokoladen, tilsett pulverkaffe, vanilje og yoghurt og rør godt. Rør inn 1 ss vann fra springen, og fortsett med egget og majonesen.
Visp/rør til alt er smidig og godt blandet.
Sikt over mel, natron og kakao, og bland forsiktig inn med en slikkepott.
Hell over i formen, bruk en kniv el.l. for å få overflaten slett og fin.
Sett inn i ovnen i ca 20-25 minutter. Sjekkes med en tannpirker; stikk den i midten av kaken, sitter det fortsatt litt våte smuler på den så er den ferdig. Er det våt røre du ser, gi den et par minutter til.
Avkjøl på rist og skjær i 12 biter.


Kaken kan godt fryses, men den er like god etter å ha stått på benken over natta, så hos oss har den aldri rukket å komme seg til fryseren, hihi!
Kanskje noe godt å lage til søndagskaffe idag?! 

Fin søndag!

2 kommentarer:

♥ Netta ♥ sa...

Denne så jo supergod ut. Jeg følger ikke noe lav-karbo opplegg, men spiser helst mat med lavt kaloriinnhold, så denne er jo helt super :-) Takk for at du deler!

Klem
Netta

Hegeslilleboble sa...

Nam, så deilig ut. Lager ofte Brownies hvis det kommer besøk og skal prøve meg på denne neste gang:). Kjempesøt hjelper lilledattera har fått på rommet sitt forresten:).