8. sep. 2013

SAFTIG SJOKOLADEKAKE!

Idag har vi feiret mormor/oldemors 81 års dag og jeg fikk i oppdrag å bake sjokoladekake.
Tidligere i sommer testet jeg ut en oppskrift jeg fant inne på bloggen Heges lille boble og den falt absolutt i smak, så idag laget jeg den igjen. Syns det er vanskelig å finne gode langpannekaker, så derfor tenkte jeg å dele oppskriften. Denne er med rømme, så den blir saftig og god.


400g smør
5dl melk
8ss kakao
6dl sukker
4 egg
3dl lettrømme
8-9dl mel
1ts salt
4ts bakepulver
4ts vaniljesukker


-Sett ovnen på 180grader
-Smelt smøret i en kjele og tilsett melk
-Hell alt over i en kjøkkenmaskin/stor bolle
-Tilsett de andre ingrediensene og bland godt
-Hell røren i en langpanne dekket med bakepapir
-Stekes midt i ovnen i 30-40min


Glasur

100g smeltet smør
6ss melk
4ss kakao
350g melis
1ts vaniljesukker

Bland alt sammen og smør utover avkjølt kake

God søndag!

Ingen kommentarer: