11. feb. 2014

HJEMMELAGET SUNN MÛSLI/FROKOSTBLANDING!


Da var ny uke godt igang og etter et par dager på jobb, venter det fridag på meg og Lotte imorgen. Gleder meg allerede...
Ellers denne uka blir det 2 års feiring av ei søt lita snuppe, cafètur med min mormor og søster, lesing og trening og på fredag skal Leah i pysj-party til ei venninne! -stas!! 

Ikveld har jeg laget frokostblanding for første gang og den ble veldig god, (if I should say so myself).
Sammen med cottage cheese, blåbær og bringebær, ble den kveldsmaten min idag!



Hjemmelaget frokostblanding

2 1/2 dl store havregryn
1/2 dl hakkede gresskarkjerner
1/2 dl linfrø (husk å knus dem først)
1/2 dl sesamfrø
1/2 dl havrekli
1 liten håndfull hakkede valnøtter
1 (litt større) håndfull hakkede mandler
3 ss vann
3-4 ss honning
Ønsker du å ha i rosiner, tørket frukt e.l. (evt. andre kornsorter/nøtter), 
tilpasser du bare med litt ekstra vann eller bytter ut med noe av det som allerede står i oppskriften. (det skal være litt klissete konsistens)

Bland alt sammen i en bolle
Spre utover et stekebrett eller langpanne med bakepapir og stek på 180 grader i 20 min
Rør i blandingen noen ganger underveis i stekingen

La tørke helt før du legger det i en tett boks. Gjør gjerne litt mens det tørker også, så det ikke blir store klumper.
Denne porsjonen er ikke så veldig stor, så ingen problem å doble.

UPDATE:

Denne går fort unna, så nå har jeg begynnt å lage dobbel porsjon.
Og sammen med tyrkisk youghurt, cottage cheese og blåbær kan det ikke bli feil! :)



Sammen med cottage cheese, naturell youghurt og ferske blåbær smaker det fantastisk!! 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ser godt ut :) Ha ei flott veke!

helen og gutta sa...

mmm ser knallgodt ut :-)