29. mai 2014

MIN BRYLLUPSPLANLEGGER - 1 ÅR FØR!

Ja, som noen sikkert vet, blir det bryllup neste sommer og jeg må jo innrømme at jeg allerede er godt i gang med planleggingen....
Det er jo så mye herlig inspirasjon rundt omkring og når man først begynner å se, er det jo umulig å ikke se for seg hva man kunne tenke seg å ha i sitt eget bryllup.

Jeg har aldri drømt om å gifte meg og er ikke en av dem som har hatt bryllupet sitt planlagt fra de var 7 år... For meg er det familie og barn som har vært det største ønsket!
Men nå når jeg plutselig er forlovet er det jo bare såå gøy å drømme seg vekk. Og når jeg kikker på bilder merker jeg fort at jeg har en klar oppfattning av hvordan jeg vil - og ikke vil ha ting. Tror det ligger i underbevisstheten, hehe! Og at barna mine nå er så store at de kan være en del av bryllupet er jo bare perfekt! 

Tenkte uansett at jeg ville lage en liten bryllupsplanlegger og samle tips og diverse!
Jeg startet jo på scratch når jeg skulle begynne å planlegge og fikk god hjelp i all info jeg fant på nett, så kanskje andre også kan finne inspirasjon i min bryllupsplanlegger!
Ps. Dette blir hvordan vi har gjort/kommer til å gjøre ting og er på ingen måte noen fasit for hva som bør gjøres
 og når
Bestem dato: 

Vi hadde ingen spesiell dato vi ønsket, men visste at vi ville ha et sommerbryllup og landet til slutt på 13.juni


Bestill kirke:

Jeg hadde i utgangspunktet lyst å ha utendørs vielse, men av forskjellige grunner blir det vielse i kirka.


Bestill lokale:

Vi hadde ingen spesielle ønsker her heller, men hadde lyst til å ha et lokale som ikke var så langt unna. Vi visste om en gammel låve rett i nærheten som har blitt brukt som festlokale, men etter å ha vært og sett kom vi frem til at det var for mørkt, trangt og for mye "rot" som måtte ryddes bort. 
På vei til neste "visning", kom svigerfar med et tips om et lokale hvor han øver med bandet sitt, som han kunne få leie for en billig penge. Dette var en plass jeg ikke hadde tenkt på i det hele tatt, men etter å ha sett det et par ganger bestemte vi oss for at "this is it"!
Veldig grei planløsning, høyt under taket og med eget rom til gavebord/velkomstdrink. Og med litt fjerning av gardiner og masse pynt blir det nok veldig bra! :)
Etter noen dager i uvisshet, viste det seg at noen selvfølgelig hadde booket akkurat denne dagen, men heldigvis for oss hadde de reservert to datoer og endte opp med å gå for den andre.
Vi skal ha to mottakelser og vi har valgt å også ha to lokaler. Det andre får vi leie billig gjennom mine foreldre, så begge lokalene er nå i boks.

Save the date:

Hadde lyst til å sende ut en slags "Save the date" for at gjestene kunne reservere datoen og valgte å gjøre det som et facebook-arrangement.


Gjesteliste:

Gjestelisten er i boks og vi blir rett rundt 60 stk totalt. Vi har forøvrig valgt å dele opp dagen og ha to mottakelser. Siden barna er så store vil jeg at de skal være med på litt mer enn bare kirka, men samtidig ikke være der hele kvelden. Dermed blir det en mottakelse rett etter kirka, med familie, barn og forlovere og en på kvelden med familie (minus barn og oldeforledre) og venner.
Vi er veldig fornøyd med å ha valgt å gjøre det sånn og håper det blir bra!

Det var første del av planleggingen.
More to come....2 kommentarer:

Lotta sa...

Herlig herlig altså:)
Jeg har endelig landa etter vårt bryllup. Etter 26 mnd planlegging er jeg nesten sliten haha. Veldig gøy da. Gleder meg til å følge deg videre i planleggingen:)

Anonym sa...

Dette blir bra June! Gleder oss :D

Klem fra Renate