11. nov. 2016

KANELSNURRER TIL HELGA!
På onsdag bestemte jeg meg for å overraske jentene med ferske kanelboller når de kom hjem fra skolen. Hva er vel bedre enn å åpne døra og kjenne lukten av nybakt....
Denne gang hadde jeg ikke nok hvetemel og måtte erstatte noe med fullkornshvetemel, men resultatet ble så bra at jeg har lyst til å dele oppskriften. Jeg bruker denne når jeg lager vanlige bolle rogså og har lagt den ut tidligere også, men her kommer den altså igjen, som kanelsnurrer.

Ca. 40-45stk

1 liter melk
300 g smør
250 g melis
100 g gjær (fersk eller tørr)
1 ts kardemomme
1,5 kg hvetemel
(denne gangen brukte jeg 1 kg vanlig og 0,5 kg fullkorn)Kok opp melk, smør og melis under omrøring og avkjøl deretter til ca 37grader. Rør ut fersj gjær i noe av væsken eller ha tørrgjær i melblandingen, og bland så alt sammen til en smidig, litt klissete deig. 


Deigen skal ikke forheves, så da er det bare å dele den i to like store deler, som deretter kjevles ut og smøres med smør, kanel og sukker. Rull deretter sammen til to pølser og del opp i kanelsnurrer. Sett på bakepapir og etterhev i ca 1 time før de pensles med egg og stekes midt i ovnen på 225grader i 10minutter.


Nyt fredagen! Ingen kommentarer: