30. nov. 2016

VÆR EN SUPERHELT - DEL JULEGLEDEN!

I år har jeg i tillegg til jentenes kalendere, kjøpt en kalender som skal være til hele familien og som vi skal åpne sammen. Den er fra kirkens nødhjelp og er "en adventskalender som gir 24 muligheter til å reflektere, lære, skape og gjøre noe for andre -sammen!"
"For mange av oss, og særlig for barna, handler julen om å få gaver. Mange adventskalendere er en oppvarming til gavedrysset, med daglige søtsaker eller små gaver. Vi tror at ekte juleglede også handler om å dele. En ekte superhelt er en som bryr seg om andre!"

Dette skriver kirkens nødhjelp på sine nettsider om adventskalenderen. Den er først og fremst beregnet på bruk i familier med barn mellom 7 og 11 år. Bak hver luke i denne omvendte adventskalenderen skjuler det seg en utfordring til å skape og dele juleglede.

Vi pleier hvert år å la jentene få velge hver sin leke i butikken, som vi deretter pakker inn og gir bort til noen som trenger det. Syns det er viktig at vi setter litt fokus på andre sider av julen også, og at ikke alle er like heldige som oss. Derfor ble jeg kjempeglad når jeg kom over denne kalenderen og jeg er veldig spent på hva som skjuler seg bak lukene....


Ingen kommentarer: