31. des. 2016

FEIRE NYTTÅR MED BARN -TIPS TIL AKTIVITETER OG LEKER!



I går hadde vi en kjempekoselig kveld her hjemme, med 8 voksne og 8 barn.
Vi hadde invitert til jule/nyttårskveldsmat hvor alle tok med seg en rett eller litt pålegg hver og så ordnet vi resten. Det var barn fra 1,5 år til 10, så da tenkte jeg at jeg måtte finne på noe gøy til de. Jeg elsker å ordne og planlegge sånne typer ting, til f.eks barnebursdager og når det viste seg å være en suksess, er det jo ekstra gøy!


Jeg fant alt jeg trengte til godteposene/premiene på Nille. Juleskum, små nisse- og snømenn-sjokolader, polkastenger, bånd og cellofanposer.


Tok ikke bilder under lekene, men skal prøve å forklare likevel. 

1. Kaste store marshmallows på pappkopper stablet som en pyramide.
(her kastet de en og en, og prøvde å få ned koppene, sånn som å kaste på boks på tivoli)

2. Kaste marshmallows oppi en kurv/bøtte e.l.
(her var det om å gjøre å treffe oppi bøtta)

3. Feste nisselue og skjegg (eller noe annet gøy) på et bilde av seg selv.
(jeg hadde printet ut bilder av alle barna og hengt opp på en vegg. Så hadde jeg printet ut og laminert nisselue og skjegg som de da, med bind for øynene, skulle prøve å feste riktig på bildet av seg selv.)

4. Til slutt hadde jeg fylt en glasskrukke med masse juleskum og her var det om å gjøre å gjette hvor mange som var oppi. Her fikk også de voksne prøve, og utrolig nok var det en smarting som klarte å gjette helt riktig! :)

Alle barna fikk godtepose i premie og var storfornøyde. 


Dette var jo selvfølgelig litt julepreget, med julegodis og nisseskjegg og lue, men man kan jo enkelt brukea andre ting og gjøre så det passer bedre inn til f.eks et nyttårs aften-tema eller bursdagstema.


Ingen kommentarer: