18. aug. 2018

ENKLE OG GODE PIZZABOLLER! (FINE OG GROVE)


Tidligere denne uka lagde vi pizzaboller. Både boller med fyll på toppen og snurrer. Vi lagde en "vanlig" porsjon med fint hvetemel og kjøttdeig og en litt sunnere variant med 4korns mel (fullkornshvete, -havre, -bygg og -rug) og kyllingkjøttdeig. Kjøttdeigen og kyllingkjøttdeigen blandet jeg med mutti pizzasaus og ferdighakkede tomater før det fikk et lite oppkok. Hadde også i litt tørket basilikum.

Pizzadeig:

7dl mel (fint eller grovt)
3dl lunkent vann
1/2 pk fersk gjær
1/2 ts salt
2ss olje

Bland sammen og hev til dobbel størrelse.
Lag boller eller kjevle ut for å lage snurrer. Ha på fyll, topp med revet ost og stek midt i ovnen på 225grader i 15min.

Ingen kommentarer: