13. mars 2012

Morgenrutiner eller morgenstress?!

Litt av begge deler må jeg nok si at det er hjemme hos oss. Og sikkert hos mange andre også...
Tenkte jeg skulle skrive litt om hvordan en typisk morgen utarter seg hos oss. Hva vi gjør, når vi gjør det og hvordan vi gjør det.
Jeg jobber ikke fullt og de dagene jeg har fri har vi god tid og gjør ting litt annerledes. Men de dagene jeg jobber begynner jeg kl.08.00 og starter da dagen når klokka ringer kl.06.00. Da står jeg opp, steller og kler meg og går på kjøkkenet for å spise frokost. Jeg er som regel ferdig halv 7 og da vekker jeg ungene. (Noen ganger våkner Lotte samtidig eller før meg og da står vi opp og spiser sammen. Leah må som regel alltid vekkes).

Jeg legger fram klær til Leah som hun tar på seg selv og ordner håret hennes. Lotte er 2år (bestemme selv fase), så noen ganger" får jeg lov" til å kle henne først og noen ganger spiser hun frokost i pyjamasen! :)
Barnetv er alltid på mens de spiser og imens lager jeg niste til meg selv før jeg går tilbake på badet for å sminke meg og gjøre meg helt ferdig. Terje har det litt friere, men begynner som regel på jobb kl.7 og før han drar, lager han niste til ungene. Ellers er det meg som gjør det meste på morgenene.



Når frokosten er spist er det tannpuss og vask av små ansikter, før vi tar med sekker og vesker i ganga for å ta på yttertøy. Av og til er det tid til litt lek også. Det er også på dette tidspunktet alle "last-minute-tingene" blir gjort. Alt jeg burde ha gjort kvelden før, men som jeg ikke har orket.



Vi bør helst være klare til å gå halv 8, men noen ganger kommer vi ikke avgårde før ti over halv og da blir det med ett litt mer stress.
Noen ganger går alt som på skinner og andre ganger går det meste galt. Lotte må kanskje ha ny bleie rett før vi skal gå ut døra, jeg kommer kanskje plutselig på at jeg har glemt å smøre niste, Lotte sutrer, maser og følger etter meg overalt eller kanskje klokka rett og slett bare går altfor fort noen ganger...
Og så må jeg ikke glemme at Lotte i det siste insisterer på å sitte på kjøkkenbenken og hjelpe når jeg skal ordne meg dagens latte og der kan jeg nok plusse på noen ekstra minutter. Men så er det jo veldig koselig med en liten personlig assistent da. 






Det tar i underkant av 10 minutter å kjøre til barnehagen og jobben ligger rett i nærheten, så når klokka slår 8 er mine to søte små i barnehagen og jeg på jobb!
Hvordan er din morgen?

4 kommentarer:

Bente sa...

Vi er nok bortskjemte på dette området, da verken jeg eller Kay starter på jobb før klokken 10 (vi har begge turnusarbeid). Vi har også lange perioder med fri, når vi først jobber er vi som regel på jobb i 1 1/2 døgn, med 1 uke fri etterpå. Dvs at vi slipper å vekke lillejenta, og alltid har rolige morninger uten stress. Vi har barnehage kun 3 dager i uka, og da leverer vi Kajsa i 9-9.30 tiden. Vi har det behagelig, sånn sett...

Klem Bente.

Frk .Fischer sa...

Samme rutine her gitt...men må si at med årene så går ting litt mer på skinner..Å det har vel noe med at ungene har blitt større...
Vi starter dagen litt tidligere nå sånn at vi kan gå til jobb og skole/bh...Å den morgen turen er gullverdt..masse som blir skravelt om da kan du tro...

Vivian sa...

Moro å lese om dine rutiner. Høres ut om dere har tid til litt kos også på morrakvisten:)
Vi har helt nye rutiner her nå, og siden mannen går på jobb og jeg er i permisjon ennå, er det han som tar de største med i barnehagen. Så jeg har det litt rolig ennå, men så fort vi begge er i full jobb og har tre små som skal i barnehagen....... ja det tør jeg ikke tenke på engang. Håper bare vi har funnet oss et hus til da, slik at vi slipper å kjøre så langt.

Og ja klokka går bare ekstra fort noen ganger..

Ha en fin kveld og en god morgen i morgen.

Klem

Øyeblikk sa...

Så flinke dere er! Hos oss er det alltid travelt, uansett hvor tidlig vi står opp. Storebror spurte en dag om hvorfor vi alltid har så dårlig tid...godt spørsmål;) Men det blir bedre når det blir varmere og lysere - mindre klær å holde styr på:)

Klem Heidi