2. feb. 2014

FYLTE HORN!


Idag har vi bakt her hjemme. Mamma tok med ungene i lekeland noen timer på formiddagen og da ble det både vårruller og fylte horn. Tenkte dele oppskriften på hornene her. De er med fint mel, men jeg tenker at det bare er å bytte ut noe av det hvis man ønsker litt grovere. Det skal jeg teste neste gang.

Fylte horn

75 g smør
3 dl melk
4 dl vann
50 g gjær
17-18 dl hvetemel
1 ts salt
1 ss sukker

Smelt smøret, ha i melk og vann og varm opp til fingertemperatur. Løs opp gjæren i vesken og bland sammen med alt det tørre. Hev til dobbel størrelse (ca.30-40min). Del så i 4 og kjevle ut hver del som deretter kuttes i 8 "pizzastykker". Fyll med valgfritt fyll. (Jeg pleier å bruke pesto, ost og skinke og lager itillegg noen uten fyll til Leah som ikke er så glad i verken ost, skinke eller pesto).
Etterhev i 15-20 min. Stekes midt i ovnen på 225grader i ca.15 min.

Dette blir 32 horn, men de er perfekte å fryse hvis ikke alle blir spist opp.
Perfekt å ta opp som turmat ved en seinere anledning.


Ps. Jeg har vært kreativ og inspirert i det siste og har faktisk laget innlegg for hver dag den kommende uka. Bl.a enda en oppskrift. Perfekt å kunne stille inn innleggene til å postes automatisk. 

1 kommentar:

Anonym sa...

Namm! Dei såg skikkelig gode ut :)