9. feb. 2016

DEN INTERNASJONALE PANNEKAKEDAGEN!


Ja idag er det visst den internasjonale pannekakedagen!



Jeg har en basic oppskrift som jeg bruker når jeg lager pannekaker, men jeg lager ofte sunnere varianter av små pannekaker eller lapper og har flere forskjellige oppskrifter jeg varierer mellom.

Pannekaker;

2 dl mel
en liten klype salt
3 dl lettmelk
2 egg
1 ss flytende vita hjertego smør
litt kardemomme

Bland mel, salt og kardemomme og spe med melk til en klumpfri røre. Visp inn eggene og smøret og la røren svelle i 15min.
Stekes som vanlige store pannekaker





Banan kan jo brukes som søtning i de fleste oppskriftene. Jeg er ikke alltid like glad i banansmaken i lapper/pannekaker, så lager nok oftest uten, men deler litt av hvert her, så kan du prøve den som frister mest!

1 banan
1dl havregryn
0,5dl skumma melk
1 egg
1ts bakepulver
litt kanel

Bland alt sammen og stek litt små og tykke lapper




2egg
2ss havregryn
2ss cottage cheese

Bland alt sammen med stavmikser og stek små lapper





2 egg
0,5-1ts honning
en liten klype salt
1dl havregryn
ca 100g grovbakstmel
0,5ts bakepulver eller natron
0,25dl nøytral olje
1dl cottage cheese
ca 1,5dl naturell youghurt eller melk

Bland alt sammen og la røren svelle litt før du steker små lapper



2 egg
2ss philadelfia light kremost
litt kanel

Bland sammen og stek som èn stor pannekake


Alle oppskriftene er veldig gode og kan selvfølgelig dobles ved behov. Smaker ekstra godt med ferske bær og litt flytende honning på. Knuste nøtter av forskjellig sort er også godt på toppen og gir en ekstra crunch! Håper du fant en du vil prøve!



Ingen kommentarer: