8. des. 2016

MYKE KARAMELLER!



I fjor laget jeg karameller for første gang. Oppskriften fikk jeg av ei venninne som hadde med seg noen på et førsjulstreff vi hadde i desember i fjor. De var så utrolig gode at jeg var nødt til å prøve selv... I noen oppskrifter trenger man termometer og de er kanskje litt mer krevende, men denne her er kjempeenkel og resultatet blir kjempegodt!



1 boks (ca.400g) søtet kondensert melk (ikke vikingmelk)
100g smør
200g brunt sukker
4ss lys sirup
1 vaniljestang

Ha alle ingrediensene utenom vaniljestangen oppi en teflonbelagt kjele. Del opp vaniljestangen, skrap ut frøene og ha disse oppi kjelen sammen med det andre. Kok opp på middels varme mens du rører. La det småkoke i ca 12 minutter. Husk å rør hele tiden her også.

Etterpå heller du blandingen i en liten aluminiumsform (ca.15x20cm) som du har sprayet med formfett. Dekk med plastfolie og avkjøl først i romtemperatur og så i kjøleskap over natten (eller minst 4 timer). Så deler du opp i passe store biter og pakker inn i mellomleggspapir.
Oppbevar i kjøleskap. Spis selv eller gi bort i vertinnegave kanskje! 





Ingen kommentarer: