7. sep. 2019

FESTKAKE!

Forrige helg feiret vi min mormors 87 års dag og da prøvde jeg meg på en ny kake. Resultatet ble denne her. En skikkelig digg sjokoladekake med krem mellom lagene. Den kan jo selvfølgelig pyntes akkurat som du vil, feks med hakket sjokolade, nøtter e.l., men jeg syns den ble kjempe fin med masse bær på også. Her er det bare å slippe fantasien løs! 

Jeg fikk tips om oppskriften av en kollega og her kommer den for de av dere som er interessert....

Bunn:
200g smør
200g sjokolade
4ss kaffe
1ts vaniljesukker
200g mel
2ts bakepulver
2ts natron
4 egg
200g rømme
200g brunt sukker

Smelt smør, sjokoalde, kaffe og vaniljesukker på svak varme. Ha mel, bakepulver, natron, egg, rømme og brunt sukker i en kjøkkenmaskin og bland sammen i 2 minutter. Tilsett sjokoladeblandingen og miks alt godt sammen i noen minutter. Så kan du velge om du vil helle røren i to runde former på 20cm eller en på 24cm og så bare dele kaken i to når den er ferdig for å få to deler. 
Stekes midt i ovnen på 200 grader i 30-40 min

Glasur:
300g mykt smør
200g melis
1ts vaniljesukker
100g mørk sjokolade
100g lys sjokolade

Smelt sjokoladen over vannbad og avkjøl i 10 minutter. Ha smør, melis og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin og kjør på høy hastighet i 6 minutter. Tilsett sjokoladen og kjør i 2 minutter til. Ha et lag sjokoladeglasur mellom de to avkjølte kakebunnene. Resten av glasuren brukes til å dekke hele kaken. Hvis man vil ha en litt røffere kake kan man jo la vær å ta glasur rundt kantene. Pynt med valgfri topping og nyt!


1 kommentar:

Andreas sa...

Å spille spilleautomater har blitt enda mer interessant med den nye listen over populære slots her på norges-spilleautomaten.com